Att skriva på hemsidor

Att skriva texter för hemsidor är svårare än man kan tro. Det är många saker som skiljer vanlig text mot text för webb.

Skriv korta stycken

Den skönaste förändringen mot vanligt papper är att folk inte orkar läsa allt för mycket text. Håll det så kort som möjligt, gärna bara några meningar per stycke så kommer du få folk att stanna som längst. Försök istället ha läs-mer sektioner där man kan hitta mer utförlig information när man är nära ett köpbeslut.

Gör det roligt att läsa

Ha gärna med lite bilder och ikoner på sidan så att man förstår vad varje text handlar om. Det är kung!

Skriv som du snackar

Det är oftast lättare (och trevligare) att läsa en text som är skriven som om du skulle prata med personen. Att använda slang och sköna uttryck kan göra att folk stannar kvar och läser för att det är ett bra flyt i dina texter.

Tänk dock på att du uppfattas som du skriver. Det är alltid bra att vara lite försiktig med att använda för mycket slang om du vill uppfattas seriös och har väldigt seriösa läsare. Annars kanske de också behöver lite sköna texter att läsa 😉

Erbjud gratis innehåll

Det är oftast bra att ge tillbaka lite bra tips och råd. Försök fråga dig själv vad du kan ge dina besökare för nytta med att vara på din sida. Om du kan svara på det bör du kunna få besökare som gillar ditt innehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.